Välkommen       Kristdala       Näringsliv       Leva & Bo       Fritid & Kultur       Turism       Evenemang       Nyheter       Samhällsföreningen
 ETT OSKARSHAMN
 Ett Oskarshamn
- Ett Oskarshamn
- Senaste nytt

 Möten
- Möteskalender

 Arbetsgrupper
- Arbetsgrupper
- Barnomsorg/Skola
- BostÀder
- Föreningsliv
- HÄllbart samhÀlle
- Infrastruktur/Fiber
- Marknadsföring/Turism
- NÀringsliv/Entreprenörskap
- SamhÀllsservice

 Dokument
- Mötesanteckningar
- Övriga dokument

 Information
- Projekt, mÄl & vision

Projekt, mÄl & vision

Nu mÄste det bli Ett Oskarshamn!

Oskarshamn som mÄnga andra kommuner stÄr inför otroligt stora utmaningar. SkatteintÀkterna minskar dramatiskt och kommunen mÄste anpassa sig efter de nya förutsÀttningarna. Nu gÀller det att tÀnka nytt. Vi kan inte i vanlig ordning lÄta den ena nÀmnden efter den andra lÀgga förslag pÄ nedlÀggningar av bibliotek, resursskolor, gruppboende och liknade utan att se helheten.

Det vanliga Àr att vid varje nytt förslag skapas opinion mot förÀndring och resultatet blir att man drar tillbaka förslaget utan att se konsekvenserna för helheten. Eftersom vi till sist ÀndÄ mÄste minska kostnaderna, sÄ kan det för brukarna bli en konsekvens som man inte valt om man fÄtt möjlighet att prioritera frÄn början.

Vi vill Àndra pÄ processen. Bilda tvÀrsektoriella grupper över förvaltningsgrÀnser och politiska grÀnser. Dessa tvÀrgrupper ska tillsammans med kommuninvÄnarna jobba med att samordna verksamheter och lösgöra resurser till utveckling.

Ett första steg Ă€r att samordna verksamheter i minst en nĂ€rförort som kan utgöra bra exempel för framtida satsningar och bildande av lokala ”center”. En lokal servicepunkt som stimulerar till lokalt ny företagande, utveckling av mötesplatser och arenor för föreningsliv, möten över generationsgrĂ€nser samt skapa förutsĂ€ttningar för ett lokalt samhĂ€llsengagemang.

Initiativet syftar till att skapa en positiv anda för samhÀllsutveckling och förstÀrka medborgarens inflytande över lokal samhÀllsplanering och nÀrliggande social infrastruktur. Ny teknik gör det idag möjligt att kunna leverera tjÀnster nÀra medborgarna och ÀndÄ ha full informationstÀckning.

Det skall vara möjligt för bĂ„de lokala företag och föreningslivet att ingĂ„ i samarbetet samt utöver kommunen involvera arbetsförmedlingen, landstinget, regionförbundet etc om ”utplacering” av viss verksamhet som kan bedrivas lokalt under vissa tider. I mĂ„nga fall kan personer frĂ„n dessa offentliga aktörer ocksĂ„ finnas fysiskt pĂ„ plats vissa tider för att ge samhĂ€llsservice i olika former. Att integrera verksamheter för ungdomar och integrera detta med exempelvis biblioteksfilial och verksamheter för Ă€ldre bör kunna Ă„stadkommas inom ramen för detta initiativ.

MĂ„l
MÄlet Àr att vi ska ha statlig nÀrvaro i kommunen och kommunal nÀrvaro i varje tÀtort.

Syfte
Syftet med det nya arbetssÀttet Àr att med minskade offentliga resurser Àven i framtiden kunna ge en god service till alla i kommunen.

Det innebÀr att vi nu ocksÄ i praktiken mÄste agera som en kommun. För att klara framtidens utmaningar mÄste vi fÄ till ett Oskarshamn.

Kommunstyrelsen har beslutat att ge kommundirektören i uppdrag
  • att bilda tvĂ€rsektoriella grupper som arbetar med samordning av och samverkan mellan olika verksamheter.
  • att etablera en plan för en sammanhĂ„llen kommunal strategi för medborgarservice nĂ€ra medborgarna och i samarbete med lokala föreningar, organisationer och medborgare.
  • att arbeta för att övriga offentliga aktörer deltar i största möjliga mĂ„n för att förverkliga god service till alla kommuninnevĂ„nare.
  • att Ă„terkomma med lĂ€mpliga geografiska omrĂ„den att börja med, sĂ„vĂ€l i staden som i nĂ„gon eller nĂ„gra yttertĂ€torter.

Skribent: Ett Oskarshamn
Uppdaterad: 2012-03-16
              VÅRA PARTNERS 2018

 Kristdala  Näringsliv  Leva & Bo  Fritid & Kultur  Turism  EvenemangBygd med historia och anor frćn medeltiden

Rikt näringsliv med företag & föreningar

Trevligt samhälle med bra boende och service

Fritidsaktiviteter för såväl ung som gammal

Fina smultronställen och vacker natur
Besök något av våra årliga evenemangGULDSPONSORER 2018Notiser från Samhällsföreningen

AnmÀlan för barngympan Àr öppen! 2018-09-13

HjÀlp till skördefesten önskas! 2018-09-09

IntresseanmÀlan för barngympa 2018-08-20

Aktuellt just nu

Lokal utvecklingsplan 2014-2020

Bli medlem i Samhällsföreningen!Följ oss på Instagram #kristdalabygden


Kristdala Samhällsförening

E-post: info@kristdala.se


Hyr en stuga i Kristdalabygden!

Turistbroschyr
Kristdala.se

Kristdala
Näringsliv
Leva & Bo
Fritid & Kultur
Turism
Evenemang
Nyheter

Hitta rätt

Hitta A-Ö
Webbplatskarta
Om webbplatsen

Sök på sajten

Följ oss

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube


Gör till startsida
   Copyright Bardic Design 2005-2018