Välkommen       Kristdala       Näringsliv       Leva & Bo       Fritid & Kultur       Turism       Evenemang       Nyheter       Samhällsföreningen
 EVENEMANG
 Evenemang
- Alla (30)
- Film (1)
- Kyrkor (7)
- Marknad (4)
- Mini-√ÖVC (4)
- Musik (1)
- Naturupplevelse (1)
- Seminarie (1)
- Tipsrunda (7)
- √Ėvrigt (4)

 Tipsa!
- Evenemang
- Skriv in evenemang

 Veckovis evenemang
- Evenemang vecka

 Årliga evenemang
- Årliga evenemang i Kristdala
   - Kristdala Lucia

 Externa länkar
- Kristdala Marknad
√Örliga evenemang

Nedan hittar du några av de större årliga evenemang som arrangeras i Kristdalabygden. Se www.kristdala.se/evenemang för aktuella datum och tider

Julgransraskning

JANUARI

Året börjar med att vi raskar ut julen. Sedan 2009 hålls julgransraskningen i NTO-lokalen. Där bjuds det på traditionell dans kring granen, fika, julklappslotteri och därefter kommer förhoppningsvis tomten med en godispåse till alla snälla barn.

Valborgsmässofirande

APRIL

Valborgsmässoafton firas den 30 april och firandet inleds i Hembygdsgården med vårtal och underhållning av Vena-Kristdala manskör. Här finns även kaffeservering. Därefter fortsätter firandet i Hembygdsparken med musikunderhållning, fackeltåg och majbrasa.

Fågelskådningens dag

MAJ

Oskarshamnsbygdens F√•gelklubb bjuder √•rligen in till aktiviteter vid M√•lsj√∂n. Passa p√• att njuta av v√•rens f√•gels√•ng. Caf√© √Ąngsladan har √∂ppet f√∂r en dag d√§r du kan k√∂pa frukost och fika. Ett evenemang f√∂r den morgonpigge!

Turista Hemma

MAJ

Turista hemma är dagen då besöksmål och verksamheter kostnadsfritt välkomnar och öppnar upp för besökare att utforska sin egen hemkommun. Upptäck nya smultronställen eller besök ett kärt gammalt guldkorn på hemmaplan. Ett flertal besöksmål i Kristdalabygden deltar i evenemanget!

www.oskarshamn.com/turistahemma

Midsommarfirande

JUNI

Kristdala Samhällsförening anordnar ett midsommarfirande på torget kvällen före midsommarafton med dans kring midsommarstången, musikunderhållning, servering och lotteri.

På midsommarafton arrangerar Krokshultsbygdens byalag ett traditionellt midsommarfirande i Krokshult med dans kring midsommarstången och olika kringaktiviteter.

Kristdala Sommarmarknad

JULI

Kristdala Marknad är en tradition som hållit i sig i över 200 år. Till marknadsplatsen på Dämmen kommer varje sommar, den tredje fredagen i juli, ca 160 försäljare och marknaden lockar tusentals besökare från när och fjärran. På kvällen arrangeras en marknadsfest på Ekskogsvallen med musik, öltält, servering, lotterier mm.

www.kristdalamarknad.se

Internationellt kafferep

JULI

Det internationella kafferepet har arrangerats i Fridhems skol- och lantbruksmuseum årligen sedan 2006. Ett riktigt kafferep där du kan provsmaka kakor från hela världen samt de traditionella svenska sju sorters kakor. Lotterier och musikunderhållning under dagen.

Mopedrally i Mellingerum

AUGUSTI

Norrgränna byalag har sedan 2012 arrangerat ett mopedrally med start i Mellingerum. Mopedrallyt är ca 3 mil långt med frågor och manöverprov längs vägen. Vid målgång blir det prisutdelning och korvgrillning. Alla mopeder, såväl gamla som nya, är välkomna att delta. Ett trevligt evenemang som växer sig större för varje år!

Kristdalabygdens Skördefest

SEPTEMBER

Kristdalabygdens Skördefest arrangeras av Samhällsföreningen med tanken att det ska finnas något för alla åldrar. Vanligtvis är det någon typ av försäljning, utställning, musikunderhållning, aktiviteter för barn, lotterier samt mat & fika.

www.kristdala.se/skordefest

Kristdala Höstmarknad

OKTOBER

I oktober är det dags för den årliga höstmarknaden som är något mindre än sommarmarknaden. Hit kommer ca 100 försäljare med varierande utbud. Marknaden lockar tusentals besökare från när och fjärran.

www.kristdalamarknad.se

Bråbygdens julmarknad

NOVEMBER

I mitten av november arrangerar Bråbygdens Intresseförening en julmarknad med dofter och smak av gammeldags jul vid Bråbo Naturcenter. Handla lokala delikatesser, åk häst & vagn, lämna önskelistan och köp klappar av tomten, provsmaka kolbullar, grillad korv mm. Bara att beskåda mångfalden av marschaller och eldkorgar är en upplevelse men hela Bråbygden med dess natur och är värt ett besök.

Julstämning på torget

NOVEMBER

Lördagen före första advent arrangeras julstämning kring torget i Kristdala. Försäljare med lokala och närproducerade varor, lotterier, glögg mm. Presentation av årets luciakandidater och så kommer tomten på besök för att hämta barnens önskelistor. Julstämning med musik, eldkorgar och massor med marschaller!

Luciafirande

DECEMBER

Kristdala Lucia är en tradition sedan 1984 då den lucian utsågs. Ljusdrottningen kröns traditionsenligt i Kristdala Kyrka den 13 december av kyrkoherden och får då ett vackert luciasmycke fäst runt sin hals. Luciatåget med tärnor och smålucior får även de ett smycke.

Kristdala Lucia

              VÅRA PARTNERS 2018

 Kristdala  Näringsliv  Leva & Bo  Fritid & Kultur  Turism  EvenemangBygd med historia och anor frŚn medeltiden

Rikt näringsliv med företag & föreningar

Trevligt samhälle med bra boende och service

Fritidsaktiviteter för såväl ung som gammal

Fina smultronställen och vacker natur
Besök något av våra årliga evenemangGULDSPONSORER 2018Notiser från Samhällsföreningen

Anmälan för barngympan är öppen! 2018-09-13

Hjälp till skördefesten önskas! 2018-09-09

Intresseanmälan för barngympa 2018-08-20

Aktuellt just nu

Lokal utvecklingsplan 2014-2020

Bli medlem i Samhällsföreningen!Följ oss på Instagram #kristdalabygden


Kristdala Samhällsförening

E-post: info@kristdala.se


Hyr en stuga i Kristdalabygden!

Turistbroschyr
Kristdala.se

Kristdala
Näringsliv
Leva & Bo
Fritid & Kultur
Turism
Evenemang
Nyheter

Hitta rätt

Hitta A-Ö
Webbplatskarta
Om webbplatsen

Sök på sajten

Följ oss

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube


Gör till startsida
   Copyright Bardic Design 2005-2018