Välkommen       Kristdala       Näringsliv       Leva & Bo       Fritid & Kultur       Turism       Evenemang       Nyheter       Samhällsföreningen
 LOKAL UTVECKLINGSPLAN - KRISTDALABYGDEN 2014-2020
 Aktuellt
- Vår vision
- Senaste status
- Lokal utvecklingsplan 2014-2020

 Pågående aktiviteter
- Aktivitetsyta pÄ DÀmmen
- Badplats RĂ„svik
- BorgenÀr för Leader-projekt
- Cykelstig till RĂ„svik
- Distriktssköterska
- En sÀker skolvÀg
- FibernÀtverk
- Husprojekt
- Kurser om nÀrodlat
- Lokala producenter
- MotionsspÄr
- Samlingslokal BrÄbogÄrden
- Samlingslokal IOGT-NTO
- Samlingslokal KrokshultsgÄrden
- Samlingslokal Sjövik
- SjĂ€lvservice ÅVC Kristdala
- Turistaktörer & AOAB
- Turistinformation pÄ tyska & eng
- VintervÀgstandard

 Kommande aktiviteter
- AnlÀggningsförbÀttringar
- Arbetslag inom kommunen
- Camping
- eHĂ€lsa
- Förnybar energi
- Kollektivtrafik
- Marknadsplats för försÀljning
- Naturcenter i BrÄbo
- Odling i pallkragar
- Paketering av besöksmÄl
- Resurser för marknadsföring
- Servicepunkt
- StÀllplats för husbilar
- Torget
- TrÀffpunkt
- Utveckling av kultur & naturturism
- Vandringsleder
- WiFi i Kristdala centrum

 Avslutade aktiviteter
- Badplats Ishult
- Badplats Saxtorp
- FritidsledartjÀnst
- FöreningsrÄd
- FöretagsnÀtverk
- Försköning av torget
- Informationstavla
- Integrationsprojekt
- Landsbygdsutvecklare
- MobilsamÄkning
- Offentlig toalett
- Skötsel av kommunal mark
- Tipsrundor
- Turistbroschyr
- Ungdomar gör film
- Vykort
- VĂ€gar
- VĂ€lkomstskyltar

 Arkiv Ett Oskarshamn
- Ett Oskarshamn
- Senaste nytt
- Mötesanteckningar
- Projekt, mÄl & vision


Aktivitetsyta pÄ DÀmmen

Mćl

Skapa en yta som Àr anvÀndbar Äret runt för spontanidrott och större evenemang

Aktivitet

DÀmmen Àr idag en stor grusplan med belysning, vatten och el sÄ den kan anvÀndas Äret runt men som det Àr idag sÄ anvÀnds den av Kristdala Marknad tvÄ gÄnger per Är samt för att spola upp en isbana pÄ vintern. Större delen av Äret stÄr dock ytan oanvÀnd. Om grusplanen asfalterades kunde DÀmmen anvÀndas till sÄ mycket mer.

För IF Ariels marknadskommitté skulle det underlÀtta betydligt nÀr de arrangerar marknaden. Man slipper grusdamm, stora vattenpölar och ytan blir jÀmnare vilket underlÀttar för barnvagnar, rollatorer och rullstolar. För SamhÀllsföreningen, som spolar upp isbanan vintertid, skulle det ocksÄ underlÀtta med en jÀmnare yta. Under övriga Äret tÀnker vi oss att ytan skulle anvÀndas för aktiviteter och möjlighet till spontan idrott.

Kontaktperson

Annicka Gunnarsson
Telefon: 070-839 49 21
E-post: annicka@kristdala.se

Senaste status

2017-04-30: Priset pÄ Minirampen frÄn leverantören Tress visade sig vara alldeles för mycket för den budget vi har. IstÀllet sÄ har vi tagit fram ett förslag pÄ en Skate Park i ljudisolerande betong. Tress har skickat en offert pÄ etapp 1 vilket innefattar en Box med Bank, en Olly-Box och en Curb. Med en generös rabatt sÄ rÀcker pengarna vi har kvar frÄn Föreningslyftet till den första etappen. Om Skate Parken blir uppskattad sÄ kan den utökas med etapp tvÄ nÀr vi söker bidrag i nÀsta omgÄng. BestÀllningen lades i mitten pÄ vecka 18 och berÀknad leveranstid Àr 6-8 veckor vilket Àr lagom till sommarlovet börjar.

2017-04-15: Onsdagen den 12 april hölls ett möte för att diskutera den kommande Skateparken pÄ DÀmmen. Projektet har fÄtt hjÀlp av Kalle Karlberg med att ta fram ett förslag pÄ ramper, pipes och rails. Förslaget blev mycket uppskattat pÄ mötet. De pengar som projektet har fÄtt frÄn Föreningslyftet rÀcker inte till allt i Kalles förslag men Skateparken kan delas upp i flera etapper. Första etappen skulle i sÄ fall innebÀra en Mini ramp frÄn Techramps, olika rails och mindre ramper som Àven passar för longboard, kickbike, cykel etc. Vi har kontakt med en leverantör och invÀntar en offert under vecka 16.

2017-03-03: Vi har sedan tidigare fÄtt en offert pÄ ett utegym av mÀrket Eurosport Fitness i Wood-Metal-serien med ett 15-tal maskiner som passar alla Äldrar och ger en helkroppstrÀning för bröst, armar, mage och ben. Ett utegym Àr en dyr investering och för att sÀkerstÀlla att vi installerar ett utegym med maskiner som verkligen kommer att anvÀndas har vi gjort en liten enkÀt dÀr du som Àr intresserad kan fylla i dina önskemÄl.

Klicka hÀr för att fylla i enkÀten före 31 mars!

2016-12-03: Tisdagen den 29 november lades asfalt pÄ DÀmmen av Skanska. VÀgen Àr nu belagd med asfalt, liksom större delen av planen. Ca 20x50 meter har avsiktligen lÀmnats mot MalghultsvÀgen för att iordningstÀlla boulebanor. Arbetet med boulebanorna utförs enligt offert lÀmnad av Magnussons Skog & Service AB. SamhÀllsföreningen betalar fakturan med pengar frÄn Föreningslyftet.

2016-10-31: I slutet av vecka 43 pÄbörjades arbetet med att lÀgga ner rör för elkablar under grusplanen samt under vÀgen. Vecka 44 pÄbörjas arbetet med hyvling och avvÀgning av planen. DÀrefter Àr det dags för asfaltering. Skanska utför arbetet pÄ uppdrag av Tekniska kontoret.

2016-10-19: Under söndagen den 16 oktober byggdes bron över diket vid dirtbanan. Erik Adolfsson, Anders Roth och Christoffer Eliasson snickrade ihop en fin bro med rÀcke. Elias Nilsson och John Olsson var med och inspekterade arbetet. Banan Àr i princip klar men materialet mÄste packas och bli hÄrdare. Grabbarna kommer att hÄlla en liten uppvisning pÄ höstmarknaden den 22 oktober kl. 13:00.

2016-10-15: Tisdag den 25 oktober hÄlls ett möte med Göran Svensson pÄ tekniska kontoret och Skanska för att planera den kommande asfalteringen. Enligt berÀkningar sÄ tar det ungefÀr en vecka att utföra arbetet.

2016-09-03: Den 30 augusti hölls ett möte med arbetsgruppen för att diskutera vilka stöd som ska sökas för multisportrinken och utegymmet. Annicka har Àven haft ett möte med marknadskommittén för att diskutera vad som behöver göras i samband med asfalteringen. Beslutet vinner laga kraft den 26/9 och dÀrefter lÀgger Tekniska kontoret en bestÀllning till Skanska. Marknadskommittén föreslÄr att asfalteringen utförs efter höstmarknaden dvs. tidigast vecka 43.

2016-08-24: Tisdagen den 23 augusti tog Kommunstyrelsen beslut om att bevilja 700 tkr till asfaltering av DÀmmen. Ett mycket positivt besked för hela projektet dÄ asfalteringen Àr sjÀlva grunden i projektet. Den 30 augusti hÄlls ett möte med arbetsgruppen för att diskutera aktuella och framtida investeringar.

2016-08-11: Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit fram ett förslag om att SamhÀllsföreningen ska fÄ 700 tkr för att asfaltera pÄ DÀmmen. Föreningen sökte initialt 900 tkr för att kunna göra arbetet sjÀlva men det blir billigare om kommunen sjÀlva gör arbetet dÄ momsen Àr avdragsgill. Storsatsning pÄ spontanidrott, Barometern-OT 2016-08-10

2016-07-09: Under vecka 26 pÄbörjades arbetet med dirtbanan. Magnussons Skog & Service kavlade av grÀset frÄn den delen av banan som ska vara pÄ grÀsytan. NÀr grunden Àr klar ska en trÀbro byggas över bÀcken och sedan ska arbetsgruppen bestÀlla var gupp, vallar och hopp ska placeras. Banan berÀknas vara fÀrdig i slutet av augusti.

2016-06-27: Den 27 juni meddelade SamhÀllsbyggnadskontoret att det inte krÀvs nÄgot bygglov för dirtbanan och dÄ vi planerar att banan ska nyttja de befintliga höjdskillnaderna sÄ behövs inget marklov heller. SamhÀllsbyggnadschefen Lena Saksi meddelar att det Àr OK att pÄbörja arbetet med dirtbanan. Om regnet hÄller sig borta sÄ pÄbörjas etapp 1 av Magnussons Skog & Service AB redan i slutet av vecka 26.

2016-06-25: Under vecka 25 var Lennart Nilsson frÄn SamhÀllsbyggnadskontoret och inspekterade omrÄdet dÀr dirtbanan planerar att anlÀggas. Efter genomgÄng och diskussion sÄ kom vi fram till att inte anlÀgga en ny övergÄng i bÀcken dÄ det troligtvis krÀvs dispens frÄn strandskyddet. IstÀllet sÄ anlÀggs en enkel trÀbro som inte har nÄgon inverkan pÄ bÀcken och som enkelt kan tas bort nÀr ytan ska ÄterstÀllas.

2016-06-18: Den 15 juni hölls ett kort möte pÄ DÀmmen för att diskutera den ansökan som projektet har skickat in till KS angÄende asfaltering. Förutom projektledare Annicka deltog Lars Ljung och Göran Svensson frÄn kommunen samt Lars Ström och Bertil DagnÀs frÄn IF Ariels marknadskommitté. Gruppen kom fram till att ta fram tvÄ alternativ som Lars Ljung fÄr presentera för KS. Annicka stÀmmer av med resten av projektgruppen och skriver ihop de tvÄ förslagen.

2016-05-15: Ungdomarna i arbetsgruppen har godkÀnt dirtbanan och har redan börjat fundera pÄ gupp, hopp och vallar. De Àr vÀldigt förvÀntansfulla och vill helst att det ska vara klart imorgon vilket ju tyvÀrr inte Àr möjligt men vi siktar pÄ att fÄ banan klar under juni.

2016-05-05: Magnussons Skog & Service AB har stakat upp dirtbanan tillsammans med arbetsgruppen. I nÀsta steg sÄ ska ungdomarna sÀga sitt och dÀrefter sÄ ska den godkÀnnas av Tekniska kontoret.

2016-04-18: Lars Ljung meddelar att han arbetar med att hantera vÄr ansökan, bl.a. med frÄgor till tekniska kontoret. Ambitionen Àr att kommunstyrelsen ska kunna fatta ett beslut i juni.

2016-04-10: Projektet har nu fÄtt in offerter för boulebanor, dirtbana, multisportrink och ett utegym. SjÀlva grunden i projektet Àr dock att grusplanen fÄr en asfaltsbelÀggning. Ytan blir tillgÀnglighetsanpassad för barnvagnar, rollatorer och rullstolar. Medan vi vÀntar pÄ svar frÄn kommunstyrelsen arbetar vi vidare med att ta in offerter och planera arbetet.

2016-02-17: SamhÀllsföreningen har skickat in en ansökan till Oskarshamns kommun avseende stöd frÄn kommunstyrelsen sÀrskilda anslag för landsbygdsutveckling pÄ 900 tkr för att kunna asfaltera pÄ DÀmmen.

2016-02-10: Söndagen den 7 februari samlades ungdomsrÄdet för att pÄbörja arbetet med aktivitetsytan pÄ DÀmmen och diskutera idéer kring den blivande fritidsgÄrden.

2015-10-23: Projekt DÀmmen fick 150 tkr i stöd frÄn Föreningslyftet och pengarna ska bland annat gÄ till boulebanor, en dirtbana mm.

2015-08-29: Arbetsgruppen för aktivitetsytan pÄ DÀmmen blev intervjuade av Nyheterna. Adam, Linnéa, Maja och Melinda berÀttade för lokaltidningen att de drömmer om en multisportrink för uteinnebandy sÄ att de kan spela hela sommaren.

2015-08-27: Den 27 augusti hade delar av arbetsgruppen möte med Skanska för att iordningstÀlla en aktivitetsyta pÄ DÀmmen. MÄlet Àr att ytan ska kunna anvÀndas till sÄ mycket mer Àn bara marknad tvÄ gÄnger per Är och isbana pÄ vintern. En första insats Àr att lÀgga asfalt pÄ vÀgen ner frÄn DÀmsvÀgen samt pÄ nÀstintill hela grusplanen.


Skribent: Annicka Gunnarsson
Uppdaterad: 2015-11-14
              VÅRA PARTNERS 2018

 Kristdala  Näringsliv  Leva & Bo  Fritid & Kultur  Turism  EvenemangBygd med historia och anor frćn medeltiden

Rikt näringsliv med företag & föreningar

Trevligt samhälle med bra boende och service

Fritidsaktiviteter för såväl ung som gammal

Fina smultronställen och vacker natur
Besök något av våra årliga evenemangGULDSPONSORER 2018Notiser från Samhällsföreningen

AnmÀlan för barngympan Àr öppen! 2018-09-13

HjÀlp till skördefesten önskas! 2018-09-09

IntresseanmÀlan för barngympa 2018-08-20

Aktuellt just nu

Lokal utvecklingsplan 2014-2020

Bli medlem i Samhällsföreningen!Följ oss på Instagram #kristdalabygden


Kristdala Samhällsförening

E-post: info@kristdala.se


Hyr en stuga i Kristdalabygden!

Turistbroschyr
Kristdala.se

Kristdala
Näringsliv
Leva & Bo
Fritid & Kultur
Turism
Evenemang
Nyheter

Hitta rätt

Hitta A-Ö
Webbplatskarta
Om webbplatsen

Sök på sajten

Följ oss

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube


Gör till startsida
   Copyright Bardic Design 2005-2018